JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sting i topp i global inkubatorrankning

Sting i topp i global inkubatorrankning

Företagsinkubatorn Sting hamnar på nionde plats när 150 universitetsinkubatorer i 22 länder rankats. Studien är utförd av UBI Index, ett europeiska forskningsinitiativet med bas i Stockholm.
Inte oväntat är det tre amerikanska universitetsinkubatorer som placerar sig högst upp när listan över de 25 bästa universitetsinkubatorerna i världen presenteras (länk).

I topp ligger Rice Alliance for Technology and Entrepreneurship, vid Rice University, på andra plats hamnar VentureLab, vid Georgia Institute of Technology, och på tredje plats ligger UB Technology Incubator, vid University at Buffalo State University of New York. Därefter listas sex inkubatorer med samma placering, varvid Sting hamnar sist.

Företagsinkubatorn Sting har sedan starten år 2002 jobbat med över 100 uppstartsföretag. Idag sysselsätter dessa nära 700 personer. De har en gemensam omsättning på cirka 430 miljoner kronor och ett bolagsvärde motsvarande 2 377 miljoner kronor.
Värt att notera är att det enbart finns en europeisk universitetsinkubatorer – irländska NDRC LaunchPad – förutom Sting bland de tio första på topplistan.

– Sting på KTH är en av de bäst presterande universitetsinkubatorerna i världen och är en av väldigt få europeiska inkubatorer som tagit sig in på listan. Sting finns också med på listan över bäst presterande IT-inkubatorer och mest framgångsrika "Early stage"-inkubatorer i världen, säger Dhruv Bhatli, medgrundare av och forskningschef på UBI Index

Studien som UBI Index gjort är en bedömning av över 50 framgångsfaktorer och belyser värdet som inkubatorerna skapar för sina kunder, exempelvis i form av kompetensutveckling, antal skapade jobb och ekonomisk tillväxt.

UBI Index är först i världen att genomföra benchmarking av universitetsinkubatorer på global nivå.  Resultatet är sammanställt i en 70-sidig rapport på engelska. som kan beställas för 1 495 dollar (länk).


Länder i världen som är med i utvärderingen:
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)