JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IAR Systems: Pengarna är på väg
I dag blev det klart att Uppsalaföretaget IAR Systems får sex miljoner kronor i ersättning för den skada som förre vd:n för IAR:s amerikanska dotterbolag orsakat företaget.
– Ja, pengarna är på väg. Det är en ersättning från försäkringsbolaget, säger IAR:s styrelseordförande Markus Gerdien till Elektroniktidningen.

IAR har riktat krav mot den förre USA-chefen på grund av ekonomiska oegentligheter. Han är också föremål för en brottsutredning i USA, skriver IAR Systems i ett pressmeddelande på måndagen.

Efter avdrag för egna kostnader får IAR Systems ut 4 miljoner kronor vilket kommer att synas i resultatet för tredje kvartalet och bokföras som en extraordinär intäkt.

– Vi ville informera marknaden nu när uppgörelsen är klar så att det inte sprids en massa rykten, säger Markus Gerdien.

IAR Systems är ett känt internationellt namn när det gäller programvara för programmering av processorer i inbyggda system.

IAR:s programvara används av över 19 000 företag för att programmera processorer som styr produkter inom industriautomation, medicinteknik, konsumentelektronik och fordonsindustrin, uppger IAR på sin hemsida.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)