JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Invensense köper ADI:s mikrofoner – vill styra med ljud
Gyrospecialisten Invensense köper Analog Devices verksamhet kring mikromekaniska mikrofoner. Enligt analysfirman IHS Isuppli levererar ADI exempelvis memsmikrofoner till Iphone och Ipad.
För 100 miljoner dollar tar Invensense över Analog Devices verksamhet inom memsmikrofoner.

Invensense, känt för sina tröghetssensorer med inbyggda algoritmer för beräkning av rörelse, säger sig redan utveckla mems-mikrofoner. Med köpet av ADI:s verksamhet ska företaget nå snabbare till marknaden, heter det.

Inte förvånande är det smartmobiler och paddor som är huvudfokus för Invensense till att börja med, men företaget satsar också på att få in sina mikrofoner i fordonstillämpningar och i medicinsk utrustning som hörapparater. Den mems-mikrofon för hörapparater som ADI släppte i våras är ett typexempel på detta (länk).

Invensenses specialitet är att leverera en helhetslösning till OEM-tillverkare. Företaget paketerar mems, asic och nödvändiga algoritmer. Nu vill företaget anamma samma strategi inom ljud som snabbt håller på att bli ett sätt att interagera med olika enheter på samma sätt som rörelse används idag.

Affären berör knappt 40 anställda i Massachusetts samt ADI:s support i Bratislava (Slovakien) och i Shanghai (Kina).  
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)