JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Regeringen förslår bättre villkor för mobilabonnemang
Det ska bli enklare och gå snabbare för konsumenterna att byta abonnemang till sina mobiltelefoner och surfplattor. Dessutom ska operatörerna bli tvungna att kostnadsfritt låsa upp enheter när bindningstiden gått ut. Förslaget kommer från regeringen och har överlämnats till Lagrådet.
– Den enskilde mobilkonsumenten måste få en starkare ställning än den har idag, säger it- och energiminister Anna-Karin Hatt i ett pressmeddelande.

– Vi har de senaste åren sett att klagomålen till både Allmänna reklamationsnämnden och Telekområdgivarna ökat ordentligt. Det tar regeringen på stort allvar, och just därför föreslår vi nu att det ska bli lättare och gå snabbare att byta operatör.

Om allt går regeringens väg kan lagändringarna träda i kraft 1 maj nästa år.

– Det kommer stärka konsumenten och öka konkurrensen på mobilmarknaden vilket i sin tur förhoppningsvis kommer leda till att operatörerna utvecklar bättre tjänster, säger Anna-Karin Hatt.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)