JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Samsung Galaxy för säkerhetskritisk användning

Knox Hypervisor gör Galaxy säker

Green Hills virtualiseringsteknik på Samsungs mobiler och surfplattor ska göra det möjligt att använda en och samma Samsung Galaxy-telefon både privat och för att hantera sekretssdata eller styra säkerhetskritiska system.
Samsung licenserar Green Hills certifierade virtualiseringsteknik Integrity Multivisor under produktnamnet Knox Hypervisor.

En hypervisor är ett program som gör att en dator kan laddas med fler olika operativsystem som körs parallellt och helt isolerat från varandra. Knox kan exempelvis köra det öppna operativsystemet Android parallellt med säkerhetskritiska program.

Målgruppen för Knox är myndigheter och företag med verksamhet med strikta krav för exempelvis hantering av patientdata eller personsäkerhet.

Det finns många hypervisorer på marknaden, men det som Green Hills kan skryta med är en redan lång erfarenhet i kritiska system för exempelvis militärt bruk. Företagets hypervisor är förberedd för att integreras i system som kräver säkerhetscertifiering.

Surfa på Internet samtidigt som man använder känsliga myndighetsnätverk eller hanterar medicinska instrument. Det ska man kunna göra utan risk för att den känsliga halvan av mobilen komprometteras via den osäkra halvan. I alla fall om man får tro Green Hills Software.
 
Knox stöds idag på ett antal av Samsungs Galaxytelefoner och Galaxysurfplattor.

Om ”Knox” låter bekant så kan det bero på Fort Knox – militärbasen där USA sägs ha förvarat sin guldreserv.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)