JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lång väntan på ny Nokia-vd

Lång väntan på ny Nokia-vd

Nuvarande vd för Nokias nätbolag NSN Rajeev Suri är en given kandidat till att leda hela Nokia när Microsoft tagit över mobiltelefonverksamheten. Men det dröjer in i april innan affären med Microsoft är formellt klar.
Ända sedan i höstas, när Nokias aktieägare röstade ja till att sälja mobildivisionen till amerikanska Microsoft, har Rajeev Suri varit det hetaste namnet för att leda rest-Nokia.

Rajeev Suri har jobbat hårt med att få ordning på nätbolaget som under lång tid samägts med Siemens, men som blev ett helägt Nokiabolag förra sommaren och då bytte namn från Nokia Siemens Network till Nokia Solutions and Networks. (Länk)

Nu pekar den finländska tidningen Helsingin Sanomat ut Rajeev Suri som Nokias nya vd och koncernchef.

Tills vidare upprätthåller Nokias styrelseordförande Risto Siilasmaa vd-skapet, fram till dess att Microsoft formellt tagit över mobiltelefonverksamheten.

Nokiakoncernen kommer efter det att bestå av mobilnätsbolaget NSN och den digitala kart-verksamheten Heat samt forskningsavdelningen Nokia Research och den värdefulla patentportföljen som väntas generera nya affärsverksamheter.

I indisk press är det en stor sak att Indienfödda Rajeev Suri väntas bli högsta chef för Nokia bara några månader efter att likaledes indienfödda Satya Nadella utsetts till Microsofts verkställande direktör efter legendaren Steve Ballmer.

Tidningen Hindustan Times noterar att Rajeev Suri och Satya Nadella dessutom är utbildade vid samma tekniska universitet, Mangalore University.

Andra Indienfödda ledare för globala företag är Indra Noovi på Pepsico, Ajay Banga på Mastercard, Anshu Jain på Deutsche Bank och Reckitt Benckiser på Rakesh Kapoor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)