JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Din rättighet: el, VA och bredband
Den amerikanska regleringsmyndigheten FCC förbereder ett förslag som jämställer Internetuppkoppling med elektricitet, vatten och avlopp: en rättighet som leverantörerna inte kan bestämma över själva hur de ska utformas. Redan innan förslaget om nätneutralitet är färdigformulerat hotar bland annat AT&T att hota att dra  FCC till domstol.
Frågan om nätneutralitet handlar i grund och botten om vad operatörerna får göra för att styra hur trafik från företag som Netflix och Apple får prioritet i näten. Frågan har stötts och blötts i över ett decennium men verkar nu vara mogen att sättas på pränt i amerikansk lagstiftning.

Operatörerna kommer dock att kämpa emot för att inte tappa intäkter. Idag köper sig vissa företag som Netflix och Google prioritet i näten för att filmerna och tv-serierna inte ska hacka i kundernas skärmar.

FCC vill se Internet som ett fritt medium där alla aktörer har samma möjligheter, annars stryps utvecklingen av nya produkter och tjänster, argumenterar FCC:c chef Tom Wheeler.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)