JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ÅF köper 200 fordonskonsulter
Det statliga riskkapitalbolaget Fouriertransform säljer Leannovakoncernen till ÅF. Leannova startades efter Saabs konkurs i syfte att bevara och kommersialisera den unika kompetens som finns i Trollhättan.
Sedan starten för två år sedan har bolaget växt till 200 medarbetare med kontor i Trollhättan, Göteborg, Shanghai och engelska Coventry. Bolaget tar på sig större kompletta projekt inom fordonsutveckling, som till exempel utveckling av kompletta system till nya bilmodeller. Leannova har ingen egen produktionskapacitet men har tillgång till laboratorier för att utföra tester och nödvändiga analyser.

Kunderna är primärt globala fordonstillverkare.

– Det är mycket glädjande att en stark industriell ägare kan ta vid och möjliggöra en fortsatt expansion av bolaget. Leannova är ett exempel där vi varit med sedan start och där vi tillsammans med ledningen lyckats etablera bolaget på den globala fordonsmarknaden. ÅF tillför nu en industriell struktur och en stabilitet som kan accelerera Leannovas fortsatta utveckling som ledande leverantör av ingenjörsuppdrag inom fordonsindustrin, säger Fouriertransforms vd Per Nordberg i ett pressmeddelande.

Ingen köpeskilling uppges.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)