JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tesla och Skellefteå Kraft laddar framåt

För knappt ett år sedan blev Skellefteå Kraft ensam leverantör av el till elbiltillverkaren Teslas Superchargerstationer i Sverige – företagets gröna profil påstås vara orsaken. Nu fördjupar de två samarbetet med gratis laddning i hemmet.

I framtiden ska svenska Teslaägare kunna ladda sina bilar gratis i hemmet i upp till 4 500 mil. Dealen bottnar i ett nytt samarbetet mellan Tesla och Skellefteå Kraft, som även fortsättningsvis blir exklusiv leverantör till Teslas egna laddstationer, så kallade Superchargerstationer, här i landet.

Det är första gången Tesla ingår ett liknande avtal med ett energibolag i världen. Anledningen är enligt Tesla att Skellefteå Kraft sticker ut i sitt sätt att angripa dagens miljöutmaningar.

– Det kräver drivkraft, kreativitet och uthållighet. Vi gillar partners med en stark utmanarprofil. Nu får våra svenska kunder miljömässigt framställd el och vi får en mycket viktig första energibolagspartner som kan visa hur framtidens hållbara samarbeten kommer att se ut, säger Peter Bardenfleth-Hansen, Nordenansvarig på Tesla, i ett pressmeddelande.

Skellefteå Kraft är en av Sveriges största kraftproducenter med produktion av vind- och vattenkraft, värme och bioenergi. Företagets målet är att den egen energiproduktion ska bli 100 procent hållbar.

Vid en Superchargerstation kan man ladda för 270 kilometers körning på 30 minuter. Idag finns 14 sådana stationer i Sverige, 212 i Europa och över 3 425 i världen.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)