JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. De är Europas bästa ICT-vidareutbildare

Bland 250 nominerade bidrag utsågs MDH:s utbildningsprogram Prompt till en av fyra vinnare av European Digital Skills Awards 2016.

Säkerhetskritiska, reaktiva och feltoleranta system, maskininlärning och mjukvarutestning – det är en del av det kursinnehåll som Mälardalens högskola erbjuder för yrkesverksamma ingenjörer och mjukvaruutvecklare.

Det här utbildningsprogrammet är Europas intressantaste inom området ”Digital skills for ICT professionals”. Det anser i alla fall en EU-jury i Bryssel.

Priset delas ut inom EU-initiativet ”The Digital Skills and Jobs Coalition”. 

MDH:s utbildningsprogram ligger på magisternivå och heter Prompt (Professional Master’s Education in Software Development). Det är nätbaserat och gratis. Kurserna ges i samarbete mellan Blekinge tekniska högskola, Chalmers, Universitetet i Göteborg, Mälardalens hägskola och Sics.

Prompt vann priset inom en kategori för utbildning av redan yrkesverksamma.

Ytterligare tre priser delades ut i andra kategorier. De gick till Googles onlineutbildning Growth engine, till Supercoders, som är en programmeringsutbildning för 9–13-åringar och till Elisabeth camps, som är ungerska sommarskolor i programmering för fattiga barn.


I bild från vänster till höger: Barbara Gallina, Thomas Larsson, Daniel Sundmark, Kaj Hänninen, Kristina Lundqvist, Malin Rosqvist (projektledare), Patrick Graydon, Anders Martinsen, Eduard Paul Enoiu, Adnan Causevic och Stefan Löfgren.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)