JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 21 september 2019 VECKA 38

Umeåföretaget Fältcom går upp i Telia. Det som lockar är företagets system som gör det möjligt för kunder att följa och styra enheter från en plats på jordklotet till en annan.

– Företagets satsning på innovation och en plattform öppen för samarbeten har lönat sig. Företaget har idag en drömposition för att driva den fortsatta dynamiska tillväxten inom IoT-området framåt, säger Per Anell, på Industrifonden i ett pressmeddelande.

Det är Industrifonden som tillsammans med SEB Venture Capital och anställda som säljer sitt innehav i Fältcom till Telia.

Fältcom har idag mer än 160 000 installationer, varav 40 000 är online. Företagets teknik finns i allt från Volvos testbilar, Sveriges väderstationer och fartkameror till tusentals bussar runt om i Skandinavien.

– Om du står i en hiss är det förmodligen Fältcom som står för alarmsystemet som ser till att hissresan är säker, skriver Industrifonden i sitt pressmeddelande.

Nyligen uppmärksammades Fältcom för att ha levererat en teknisk plattform till VW Groups Electronics Research Laboratory och ett system för mobila bensinleveranser. Därmed kan ägare av uppkopplade bilar i Silicon Valley automatiskt få bensin levererad till sin bil när det tryter i tanken.

– Fältcom som är marknadsledande i Skandinavien har nyligen skördat internationell framgång. Kombinationen av bra produkter och tjänster, begåvade och passionerade människor kommer att positionera oss som den ledande tjänsteleverantören inom smart kollektivtrafik samtidigt som vi lägger grunden för fortsatt expansion inom smarta transporter, logistik och smarta städer, säger Brendan Ives, på Telia Company i ett pressmeddelande.

Telias  köp av Fältcom väntas vara slutfört i februari i år. Ingen köpesumma anges.

För knappt ett år sedan gjorde Elektroniktidningen ett reportage om Fältcom (läs här).

 

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)