JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

I augusti 2013 köpte riskkapitalbolaget Alder majoriteten i kraftspecialisten Powerbox i Gnesta av grundaren Kalle Fredmark. Nu tar den mångåriga samarbetspartnern Cosel över stafettpinnen.

Powerbox grundades 1974 och utvecklar kraftomvandlare, både standardmodeller och skräddarsydda varianter. Fokus ligger på järnväg, flyg, sjöfart samt medicinska och industriella tillämpningar. Som ett komplement sysslar Powerbox också med distribution av andra tillverkares produkter, däribland japanska Cosel. Ett samarbete som pågått i 30 år.

Cosel är betydligt större med en omsättning på 230 miljoner dollar. Powerbox omsätter drygt 400 miljoner kronor och har dotterbolag i 15 länder.

– Genom att införliva Powerboxgruppen i Cosel så ökar vi våra utvecklings- och tillverkningsresurser vilket möjliggör en expansion av vårt erbjudande till både befintliga och nya kunder, säger Cosels vd Masato Tanikawa i ett pressmeddelande.

Företaget grundades 1969 och har 670 medarbetare på kontor i Japan, Asien, Europa och Nordamerika. I produktportföljen finns AC/DC- och DC/DC-omvandlare liksom tillhörande EMC-filter för industri, tillverkning, medicinteknik, telekom, lysdiodsbelysning, ljud och förnybar energi.

Alder ägde 63 procent av Powerbox. Övriga ägare var Industrifonden plus personal i ledande befattnngar. Ingen köpeskilling uppges.

 

På bilden: Martin Sjöstrand, vd Powerbox och Masato Tanikawa vd och ordförande Cosel

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)