JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Waymo till Frankrike och Japan via samarbeten


Trion Renault–Nissan–Mitsubishi ska hjälpa Waymo att anpassa sin självkörningsteknik till franska och japanska förhållanden.

De flesta gissar att Waymos självkörningsutveckling är den som har nått längst av alla. Men den har hittills skett huvudsakligen på amerikanska vägar. 

Nu sluter Waymo ett exklusivt avtal om utveckling i Frankrike och Japan. Partnerna är Renault, Nissan och Mitsubishi – en trio med så djupa tekniksamarbeten och omfattande äganden i varandra att de är på gränsen till ett gemensamt bolag. 

Waymo och trion kommer att göra projekt både kring leveranser och persontransport. Det är inte bara tekniska frågor som ska utforskas, utan också regulatoriska och kommersiella förhållanden kring transport-som-tjänst, TAAS.

Samarbetet kan senare komma att expanderas utanför Frankrike och Japan. Dock ej till Kina, säger ett gemensamt pressmeddelande.

Ars Technicas Timothy Lee kommenterar att det var högt tid att Waymo skaffade sig partners i en tid när allt fler biltillverkare har gått in i självkörningsallianser.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)