JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Google vill styra bilen med gester

Google styr bilen med gester

Google har lämnat in en patentansökan om gestbaserad styrning i fordon. Patentet går ut på att använda handrörelser för att styra navigation, luftkonditionering och radio.
Det är trafikforskaren Azra Habibovic vid Victoria Swedish ICT som rapporterar om Googles nya patentsökta teknik för autonoma bilar i Acreos nystartade nyhetsbrev ”Omvärldsanalys av autonoma vägfordon”.

Amerikanska Google ligger långt fram med tekniken om självstyrande bilar och har nu utvecklat tekniken vidare med takmonterade kameror och laserskannrar som detekterar handrörelser inne i bilen.

En artikel i tidningen The Verge beskriver närmare hur Google tänkt sig framtiden. (Länk)

Azra Habibovic har också koll på vad japanska Subaru håller på med när det gäller autonoma vägfordon.

Subarus förarstödsystem heter Eye Sight och består av kameror som sitter på insidan av framrutan och genererar 3D-bilder av omgivningen.

Enligt tidningen Augonews består förbättringen i Eye Sight av färgigenkänning för detektion av bromsljus och trafiksignaler, ett bredare synfält, automatisk lateral styrening och bättre automatisk inbromsning.

Eye Sight kommer att ingå i funktioner som Adaptive Cruise Control, Lane Keep Assist och Lane Departure Prevention Assist, som kommer att lanseras i japan under nästa år.

Länk till ett vidoklipp om Eye Sight.

Den som vill få en prenumeration på nyhetsbrevet kan mejla till redaktionschefen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Läs mer om förarlösa bilar i Elektroniktidnngens artikel från CES i vintras.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)