JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Varför brinner Teslabilarna?

Varför brinner Teslabilarna?

Nu har det hänt igen – brand i batteribilen Tesla S, den tredje på sex veckor. Nu vill den amerikanska trafiksäkerhetsmyndigheten dra igång en utredning.
Den första branden inträffade den 1 oktober utanför Seattle i delstaten Washington när en Tesla S körde på ett metallföremål på vägen och delar av batteripaketet under bilen förstördes.

När brandkåren kom och började spruta vatten på bilen förvärrades situationen. Teslas vd Elon Musk sa att branden inte skulle blivit så omfattande om man låtit bilens egna säkerhetssystem arbeta.

Den andra branden inträffade några veckor senare i Merida i Mexiko när föraren av bilen körde rakt över en rondell och sedan genom en betongmur för att slutligen krascha mot ett träd.

Den tredje branden inträffade i onsdags i staden Smyrna i delstaten Tennessee. Även här tror man att bilen körde på ett metallföremål på vägen. Bilden ovan är tagen av Tesla Motor Club-signaturen Tommolog.

Tesla Motors har ännu inte gett någon kommentar till händelsen. Man har skickat eget folk till Tennessee för undersökning.

Teslabränderna har väckt stor uppmärksamhet. Särskilt som batteribilen Nissan Leaf, som tillverkas i Smyrna i Tennessee, inte lång från den plats där Tesla-olyckan inträffade, aldrig har råkat ut för något liknande.

– Vi har aldrig haft någon brand i en Nissan Leaf, varken i våra testkörningar eller i vanlig trafik, säger Nissans amerikanska talesperson Brian Brockman till Yahoo Autos nyhetsredaktion.

Inte heller GM:s batterihybrid Volt har råkat ut för den typen av bränder.

– Nej så vitt vi vet har ingen Volt tagit eld på vägen, säger GM:s talesperson Michelle Malcho.

Läs här om den första Teslabranden.

Och se videofilmen tagen av förbipasserande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)