JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Första teknikbaracken från Vara till Tanzania

Första teknikbaracken från Vara till Tanzania

Det svenska företaget Flexenclosure, som specialiserat sig på moduluppbyggda telestationer i tredje världen, ska i sommar leverera sitt första ”energicenter” i Tanzania. Modulerna byggs i Vara.
- Det här är vårt första e-centre i Tanzania och vår tredje beställning från Vodacom på 18 månader. Tidigare har vi byggt två e-centre för Vodacom i Mozambique, säger Flexenclosures vd David King i ett pressmeddelande.

Vodacom är ett afrikanskt dotterbolag till brittiska Vodafon, en av världens största teleoperatörer. Genom det samarbetet har Flexenclosure startat en filial i Mozambique.

Företaget har också kontor i Indien, Elfenbenskusten, Kenya, Malaysia, Nigeria och Förenade Arabemiraten.

Flexenclosure samarbetar också med Tele2, Telia, Telenor och Tre samt med Försvarets materielverk FMV.

Flexenclosure är mångfaldigt prisbelönt för sina miljövänliga och energieffektiva telestationer i tredje världen.

Framför allt har företaget väckt stor uppmärksamhet för sina solcells- och vindkraftdrivna installationer som kan installeras på avlägsna platser utan tillgång till något elnät och som ersätter traditionella dieseldrivna basstationer.

Företaget knoppades av 2007 från Pharmadule Elmtunga, specialist på skräddarsydda produktionsmoduler för läkemedelsindustrin.

Avknoppningen finansierades av bland andra Industrifonden, Andra AP-fonden och Pegroco Invest. Förra året gick Världsbanken in med 80 miljoner kronor i företaget samtidigt som de övriga ägarna satsade lika mycket.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)