JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Junior-SM i robotbygge

Junior-SM i robotbygge

Sista helgen i mars arrangerar Uppsala universitet svenska mästerskapen i robotbygge, Robocup Junior. Då ska ungdomar tävla med egenutvecklade robotar i grenar som dans, räddning och fotboll. Vinnarna får åka till världsmästerskapen i Singapore i sommar.
Junior-SM i robotbygge, Robocup Junior, riktar sig till ungdomar mellan 10 och 19 år och hålls i år på Ångströmlaboratoriet i Uppsala.

Här ska egentillverkade robotar tävla mot varandra i olika kategorier. På specialbyggda arenor ska robotar leta upp så många skadade som möjligt i en byggnad. Robotar som inte är ämnade att rädda ”liv” kan istället ställa upp i spektakulära dansuppträdanden eller fotbollsmatcher mellan olika robotlag.

– I arbetet med legorobotar får eleverna en förståelse för hur teknik fungerar i praktiken. Robotbyggandet syr ihop det man fått lära sig teoretiskt på ett intressant sätt, säger tävlingens projektledare Mikael Carlsson i ett pressmeddelande.

Robocup Junior är en internationell utbildningssatsning med syfte att stimulera intresset för teknik och naturvetenskap. Den svenska deltävlingen går av stapeln den 27 mars på Ångströmlaboratoriet (se länk). Världsmästerskapen hålls i Singapore den 19:e till den 25:e juni i år (se länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)