JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bitsim öppnar i Finland
Konsultföretaget Bitsim öppnar ett lokalkontor i Uleåborg, som i ett första steg ska få ett tiotal anställda.
Bitsim hade det tufft under krisåret i fjol men vädrar nu morgonluft. Häromdagen invigdes det nya kontoret i Uleåborg, där hittills fem personer börjat jobba och där man söker lika många till. Dessa har kommit igång med det första projektet hos den första kunden i Finland.

Anders Sivard

– Inriktningen blir densamma som Bitsim i stort. Vi söker FPGA- och asickonstruktörer, kortkonstruktörer och folk som kan hårdvarunära programmering. Till det finska kontoret behöver vi också en komponentingenjör, berättar vd Anders Sivard.

Tanken är att rekrytera lokalt i största möjliga utsträckning. De som hittills anställts i Uleåborg är finländare, men möjligheten ska också finnas att kunna rotera mellan kontoren. Sedan tidigare finns Bitsim i Stockholm, Göteborg och Lund – satsningen i Finland är den första utlandsetableringen.

– Tanken att öppna i Finland har funnits en tid i vår strategi. När vi hittade rätt person att driva kontoret där, med rätt kompetens och rätt kontaktnät både i Finland och internationellt, så gjorde vi slag i saken.

– Vi försöker tänka strategiskt, men vi siktar inte bara på storföretagen. Mindre företag är lika viktiga för oss. Vi breddar oss också, vi kanske är förknippade med trådlös kommunikation men vi har många kunder inom andra industrier också, säger Anders Sivard.

Totalt har Bitsim 37 anställda i dagsläget.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)