JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tävla med Qualcomm
Igår gick startskottet för Qualcomms årliga tävling för entreprenörer som tror sig ha hittat nästa stora trådlösa innovation. I potten för Qprize finns upp till 750 000 dollar i riskkapital.
– Under förra årets Qprize var intresset så stort och variationen på nya idéer så omfattande att vi bestämde oss för att lägga till ytterligare två regioner i år, Sydkorea och Israel. 2009 var dessutom en av semifinalisterna från Sverige och jag ser speciellt fram emot vilka nya applikationer Sverige och Norden kan visa upp i årets tävling. Vi vet att nya mobila uppfinningar utvecklas och designas dagligen runt om i världen. Qprize hjälper dessa unga företag att öka utvecklingstakten och snabbare få ut idéerna på marknaden, säger Qualcomms Nordenchef Richard Savage i ett pressmeddelande.

Tävlingen syftar till att identifiera och finansiera branschens mest lovande unga teknikföretag. Deadline för inlämning av affärsplaner är den 14 december och Qualcomm kommer sedan att välja ut upp till sex finalister från de sex olika medverkande marknaderna. Varje finalist kommer att få 100 000 euro i konvertibla skuldebrev från Qualcomm. Den slutliga vinnaren tilldelas ytterligare 150 000 dollar i konvertibla skuldebrev till ett totalt värde av 250 000 dollar i riskkapital.

Alla detaljer finns på www.qprize.com.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)