JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Det svenska låsbolaget Assa Abloy köper amerikanska August Home, som utvecklar smarta digitala lås. Med köpet stärker företaget sig position inom lösningar för hemleverans.

Assa utvecklar lås och integrerade säkerhetssystem för alla typer av dörrar.

För fem år sedan var företaget först i världen med ett kommersiellt system som gör det möjligt att låsa upp dörrar med mobilen med NFC-teknik. Året därpå kopplade företaget upp elektroniken mot Internet för att kunna styra låset med mobilen oavsett var användaren befinner sig.

Nu köper företaget August Home för cirka 500 miljoner kronor. Det Kalifornienbaserade företaget, grundat 2013 och med runt 90 anställda, har kompetens inom framförallt smarta dörrlösningar för bostadsmarknaden.

– August Home stärker ytterligare vår strategi inom smarta dörrlösningar för bostadsmarknaden med kompletterande smarta digitala lås, dörrklockor med kamera och kompletta lösningar för hemleverans, säger Thanasis Molokotos, chef för koncernens amerikanska division i ett pressmeddelande.

Just kompletta lösningar för hemleverans är en intressant detalj. Det handlat om innanför-dörren-leveranser där ett smart lås ofta är en viktig ingrediens.

Assa Abloy är en av Sveriges största teknikutvecklingsmotorer. Förra året lämnade företaget in 71 patentansökningar till det europeiska patentverket EPO. Det ger företaget en åttonde plats på en svensk topplista över ansökningar till EPO under 2016.

Köpet av August Home kräver godkännande av berörda myndigheter och förväntas vara slutfört under årets fjärde kvartal.

 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)