JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

För två år sedan köpte telekomjätten Nokia det franska e-hälsoföretaget Withings för 170 miljoner euro. Nu pågår slutförhandlingar om att sälja tillbaka verksamheten till grundaren Éric Carreel.

Det var i februari som Nokia överraskande meddelande att företaget ville sälja verksamheten med digitala hälsovårdsprodukter (länk). Affärseenheten för e-hälsa skapades så sent som sommaren 2016 genom att Nokia slog samman sina egna resurser med Withings 200 anställda.

Withings, grundat 2008, hade både produkter som godkänts av myndigheter för professionell användning, men också produkter som inte omfattas av några lagar eller regler och därmed kan säljas direkt till konsumenter. Det handlar om allt från aktivitetsarmband, vågar, termometrar och blodtrycksmätare till babyvakter. 

Nu har Nokia inlett slutförhandlingar med Éric Carreel om att sälja tillbaka verksamheten. Affären förväntas vara slutförd före halvårsskiftet och är en konsekvens av ett strategiskifte där Nokia enbart ska göra affärer med andra företag, B2B, och sälja licenser.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)