JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Windows Blue blir Windows 8.1

Windows Blue blir Windows 8.1

Microsoft bekräftar nu att man visar upp en uppgraderad version av det kritiserade operativsystemet Windows 8 den 26 juni. Uppgraderingen blir den första i en helt ny strategi från Microsofts sida.
Windows 8 lanserade hösten 2012 och skulle ta Microsoft in i den nya världen med pekskärmsdatorer, surfplattor och smarta mobiler. Ett pekfingerstyrt operativsystem för alla prylar med appar för olika funktioner.

Men det blev inte som Microsoft tänkt. Mottagandet på marknaden blev kärvt. Användarna hade svårt att förstå hur systemet fungerade och missnöjet spred sig snabbt på olika medier.

Framför allt saknade man "startknappen", själva hjärtat i Windowssystemet från vilken man lätt kunde navigera i datorn.

Oviljan hos pc-användarna att ta till sig det nya operativsystemet tas nu som en av förklaringarna till att pc-försäljningen i världen rasar.

Alla de stora pc-tillverkarna som bygger datorer utifrån Windows operativsystem har kommit ut med nya produkter med Windows 8 och pekskärmar.

Microsoft har under våren erkänt problemet och flaggat för att Windows 8 kommer att ändras och att en ny version kommer att kunna laddas ned gratis för alla Windows 8-användare.

Den uppgraderade versionen har gått under arbetsnamnet Windows Blue, men nu säger Microsoft att namnet blir Windows 8.1 och att en testversion av det uppgraderade operativsystemet kommer att finnas tillgängligt den 26 juni vid Microsofts utvecklarkonferens i San Francisco.

Den färdiga versionen kommer inte att bli nedladdningsklar förrän senare i år. (Länk till den officiella Windowsbloggen)

Microsoft säger samtidigt att Windows 8.1 blir starten på en ny strategi med ständiga uppgraderingar i stället för som tidigare regelbundna lanseringar av helt nya operativsystem.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)