JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ny vd på Arccore

Ny vd på Arccore

Michael Odälv blir vd för göteborgska Arccore‚ som implementerar fordonsstandarden Autosar i öppen källkod. Närmast kommer han från Can-specialisten Kvaser.
Från idag tar Michael Odälv över vd-stolen på Arccore. I den nya rollen ingår att växa företaget till att bli ett av de större inom sitt gebit – verktyg för utveckling av fordonsmjukvara.

– Vi har anlitat Michael Odälv eftersom han har en blandad kunskap om fordonsindustrin, mjukvaruutveckling och försäljning. Han har en historia av att generera hållbar tillväxt i bolagen han tidigare arbetat i, och fortsatt tillväxt är en viktig faktor för oss, säger Ulf Ivarsson, företagets styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Autosar –  Automotive Open System Architecture – är en arkitektur för mjukvarukomponenter till styrenheter i fordon. Arccore implementerar Autosar i öppen källkod och levererar Autosar-mjukvara till olika biltillverkare och underleverantörer.

Arccore grundades 2009 av fem personer med bakgrund bland annat i Enea. Förra året öppnade det svenska företaget bland annat ett säljkontor i tyska München.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)