JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kunskapsbank i realtidssystem på webben

Uppsalaföretaget Styrex öppnar en kunskapsbank för realtidssystem på nätet. På Styrex hemsida kan man lära sig grundprinciperna i realtidssystem och dessutom hitta många bra länkar till hemsidor inom området.


Konsultföretaget Styrex delar med sig av sina kunskaper i realtidssystem i form av en kunskapsbank på webben. För nybörjare i realtidsystem är kunskapsbanken värd ett besök. Man får en djupgående, dock omständlig, genomgång inom området.

Den mer avancerade användaren av realtidssystem kan dra nytta av ett brett sortiment av länkar samt en sida med många bakgrundsartiklar.

En snabb registrering är allt som krävs för att få tillträde. Nybörjaren kan klicka sig fram till en grundkurs inom realtidssystem, vilket öppnas i ett nytt fönster. Webbsidorna är grafisk ganska spartanska, men det gör å andra sidan att sidorna laddas ner snabbt. Och man kan enkelt hoppa fram och tillbaka mellan olika kursmoment tack vare en tydlig översikt.



Djup analys


Kursen börjar med riktlinjer för planeringen av realtidssystem och ger djup analys av mjukvaran och hårdvaran. Läsvärda beskrivningar av bussar, gränssnitt och processorer i realtidssammanhang följer därefter. Det finns dessutom flera sektioner om mjukvaruutveckling, användargränssnitt och Java, förstås.

En delvis rolig sektion om problemlösning ger få vettiga lösningar för avancerade realtidsingenjörer. Men det är nog den omfattande samlingen av länkar inom realtidssystem som kommer att locka de flesta till webbplatsen.

De nya webbsidorna är sammanställd av en realtidsexpert på Styrex efter hans eget behov av en informationskälla på webben. Företaget lovar att hålla kunskapsbanken regelbundet uppdaterad, men den senaste uppdateringen var i februari i år. Företaget tar gärna emot kommentarer och nya länkar från besökarna.

Adressen är: http://www.styrex.se/

Susan Kelly

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)