JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Lättare grafiska gränssnitt

Wind River Systems gör det möjligt att utveckla grafiska användargränssnitt för inbyggda system. Företaget lanserar en ny svit grafiska verktyg som passar Java, HTML och C++.


Wind River Systems, levererantör av realtidsoperativsystemet Vxworks, lanserar en verktygssvit för utveckling av kundspecifika andvändargränssnitt för inbyggda system. Fyra verktyg ingår: Personaljava, Htmlworks, Enavigator och Zinc. Med verktyget kan realtidsutvecklare programmera i Java, HTML, eller C++.

Personaljava för Vxworks innehåller en skalbar version av Javas grafiska gränssnitt, pAWT. Verktyget är anpassat för utveckling av bärbara tillämpningar och TV-adaptrar (set top boxes).

Htmlworks och Enavigator är två HTML-produkter som bygger på Netscape. Med dem går det att koppla inbyggda tillämpningar till Internet.

Zinc till Vxworks för C++ är skalbar ner till 1 Mbyte minne, och kommer främst att användas i telefoner och testutrustning. Zinc kommer ursprungligen från Zinc Software som köptes av Windriver i juli.

Det är svårt att säga vilket språk som kommer att användas mest i realtidstillämpningar, men företaget tror att Zinc-verktyget kommer att bli populärt.

- Java kräver 2-3 Mbit så snart man definerar drivenheterna. Det kommer därför att dröja innan Java används i inbyggdaprocessorer för konsumenttillämpningar. HTML har aldrig riktig slagit igenom för realtidsprogrammerare, men C och C++ är mycket populära språk, och säger Jerry Fiddler, grundare av Wind River Systems.

Alla fyra produkterna ska vara tillgängliga innan årets slut.

Susan Kelly

www.wrs.com

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)