JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Problem med Ericssons surfbräda

Ericsson har problem med programvaran till sin surfbräda, Screen Phone. Brädan, som redan skulle ha funnits ute i handeln, kan användas för att via en Bluetooth-länk surfa trådlöst på.
Surfbrädan lanserades stort i Ericssons monter på Cebit-mässan i Tyskland i februari förra året och skulle ha börjat säljas i USA vid årsskiftet. Nu har brädan fått ett nytt namn, Webscreen H600, och ska i stället få premiär i Europa. Tanken är att den ska säljas via en Internetoperatör under delat varumärke med Ericsson.

- Vi har just satt igång med produktionen i våra fabriker, säger Maja Sever som är presstaleskvinna på Ericsson Multi-service networks.

Men innan sommaren ska endast en provserie levereras till den eller de Internetoperatörer som Ericsson ska samarbeta med. Hur många exemplar det rör sig om avslöjar inte företaget.

- Det blir tillräckligt med testexemplar för att kunna prova olika tjänster, säger Maja Sever.

Orsaken till förseningen uppges vara problem med brädans mjukvara. Brädan använder operativsystemet Linux och den norska webbläsaren Opera med ett gränssnitt specialdesignat för Ericsson. Det råder också en viss osäkerhet om det går att sälja brädan till ett konkurrenskraftigt pris eftersom priset på den passiva LCD-skärm som används inte sjunkit som väntat.

Ericsson uppger inget pris på produkten men den väntas bli dyrare än de 5000 kronor som det talades om i februari 2000.

Ericsson har valt att använda trådlös kommunikation enligt Bluetooth 1.0 i brädan och att inte vänta på version 1.1 där problem med nätverkskommunikation ska ha rättats till.

Under förra året visade flera företag som till exempel Sony, svenska RSC och 3Com liknande produkter.

Ericsson Webscreen H600


Jonas Ryberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)