JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 18 september 2020 VECKA 38

Produkt


Icicle heter ett utvecklingskort från Microchip baserat på Microsemis strömsnåla FPGA Polarfire som inkluderar två stycken hårda Risc V-kärnor.

Allt fler halvledarföretag tar fram lösningar för mobilnät baserade på Open RAN. Senast i raden är Xilinx som lanserar ett acceleratorkort för radiodelen av nätet.

IRB 1300 är en sexaxlig industrirobot för snabba lyft av tunga objekt eller laster med komplexa och ovanliga former. Den baseras på ABB:s äldre robot IRB 1600.


Den nya B-versionen av Tektronix oscilloskop i 6-serien har det mesta som utvecklare av avancerad elektronik kan önska sig. Upp till åtta analoga kanaler med 10 GHz bandbredd, 12-bitars AD-omvandlare, massvis av logikkanaler plus möjligheten att samtidigt studera signalen i tids- och frekvensdomän.

Datainsamling, visualisering, övervakning och lokal lagring. Allt finns integrerat i en och samma konfigurerbara programvara för dig som bygger IoT-system. Den heter Jedi One och utvecklas på Machinechat i San Jose.

En intern analysbandbredd på hela 8,3 GHz gör att den uppdaterade versionen av signal- och spektrumanalysatorn FSW, från Rohde & Schwarz, kan användas för utveckling av den kommande 6G-standarden.

IAR:s utvecklingsmiljö Embedded Workbench stöder från och med nu Renesas processorfamilj RE och dess kamp för att ge världens batteridrivna IoT-noder längre batteritid.

Japanska TDK lanserar två kondensatorserier för trefas AC-filtrering i sin Epcos-portfölj. Båda har förbättrad säkerhet, jämfört med föregångarna.

Under Q4 släpps provexemplar av Picorio – en kortdator som kör Linux på Risc V. Den utvecklas på öppenkodslabbet Rios, som leds av den legendariske processorprofessorn David Patterson – en av de ledande inom Risc V-rörelsen.

I samma ögonblick som Intel släppte Tiger Lake  –  elfte generationen av processorarkitekturen Core – så fanns den på två Com-moduler från tyska Contagec. 

Brittiska Arms senaste cpu-kärna Cortex R82 är dubbelt så snabb som sin starkaste föregångare inom R-familjen. Den är också den första Cortex R som stöder Linux.

 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)