JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Internationell internetutbildning på KTH
En internationell magisterutbildning i Internetteknik ska locka nya begåvningar till Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) i Stockholm. Till hösten startar den ett och ett halvåriga utbildningen med 30 platser. Målgruppen är utländska studenter.
Utbildningen ska drivas vid IT-universitetet i Kista och lära studenterna att bygga både trådbundna och trådlösa nätverk. Björn Pehrson som är professor i telekommunikationssystem och delaktig i utbildningen tror på ett stort intresse och hoppas att utbildningen ska bli en grogrund för kommande doktorander och lärare till IT-universitetet. Något man är i skriande behov av.

- Vi är otroligt underbemannande på alla nivåer och det är svårt att få fram tillräckligt med kompetenta personer, säger han.

Det är också anledningen till att utbildningen startar med 30 platser och inte fler. Utbildningen är framtagen inom Centrum för Internetteknik som ska arbeta på nationell nivå. Tanken är också att magisterprogrammet ska få efterföljare på andra högskolor runt om i landet.

- Det är ett sätt för oss att komma runt problemet med lärarbristen, säger Björn Pehrson.

Studenterna behöver inte vara oroliga för arbetsmarknaden efter utbildningen även om de inte vill stanna på högskolan.

- Det kommer företag hit och undrar hur de ska kunna rekrytera 300 ingenjörer på en gång med den kompetensen, säger Björn Pehrson.


Jonas Ryberg
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)