JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Första växeln med Twintin

Stockholmsföretaget Net Insight släpper andra generationen av sin DTM-växel Nimbra, och hjälper Tele 2 att bygga nät för tv-stationer och produktionsbolag.
Företaget vill satsa mer på sin försäljning, men det verkar inte gå så lätt att få in mer pengar från aktiemarknaden.

Ett gemensamt bolag med den alleuropeiska nätoperatören Carrier 1 i januari, ett ramavtal nu i maj med Tele 2 om utrustning till ett nät för tv-stationer och produktionsbolag, och nya produkter med nytt operativsystem.

Sakta men säkert verkar Net Insight, som utvecklar växlar för fiberoptiska bredbandsnät, närma sig den stora marknaden.

- Vi har väntat på Nimbra 200-serien och den nya mjukvaran, och vi har inte velat bygga en säljorganisation för tidigt, säger Christer Bohm, teknikchef och en av grundarna i Net Insight.

De nya produkterna är dels en 24 portars accessrouter, Nimbra 210, som binder ihop lokala nät med stadsnät eller kan direktkopplas till videoservrar eller settopboxar. Dels en snabb stadsnätsväxel på 8 gigabit per sekund över åtta portar, Nimbra 290. Den sistnämnda produkten är den första som baseras på företagets egenutvecklade DTM-krets Twintin. Både nya och gamla produkter har fått ett nytt operativsystem, Nimos 2.0.

Bra bild hela vägen

Finessen med Net Insights DTM-teknik (Dynamic synchronous Transfer Mode) är att den kan garantera bandbredden för en signal hela vägen genom nätet. Med traditionell teknik kan man bara upprätta fasta punkt-till-punktförbindelser, enligt Christer Bohm.

Ett oväntat problem tycktes dock dyka upp i förra veckan, sedan företaget avslöjat planer på en nyemmission. Kursen sjönk från drygt 14 kronor till 10 kronor, vilket motsvarar teckningskursen i nyemmissionen. Och eftersom det då inte är billigare med nya än med gamla aktier så lär inte många skjuta till pengar om inte kursen repar sig.


Alexander Kristofersson

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)