JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Emerson varslar i Sverige

Nedgången i telekombranschen drabbar nu också Emerson Energy Systems i Stockholm och Söderhamn. I skuggan av Flextronics jättevarsel har företaget varslat runt 250 av sina drygt 1500 anställda om uppsägning.
Fabrikerna som köptes av amerikanska Emerson från Ericsson Microelectronics i april förra året tillverkar utrustning för energiförsörjning till telekomsystem. De anställda som nu varslats är enligt företagets pressansvarige Lars Björkström jämnt fördelade mellan de båda anläggningarna och mellan olika produktområden.

- Efter den våldsamma tillväxt som varit i branschen fram till förra hösten så handlar det nu om en inbromsning av en viss rang, säger han.

Samtidigt sker en viss omfördelning av uppgifter mellan Emersons fabriker i olika världsdelar och precis som hos Flextronics handlar det om att flytta volymtillverkning till länder med ett lägre löneläge.

- Omfördelning av arbetsuppgifter sker kontinuerligt men naturligtvis ser man över den lite intensivare i länder med ett högt kostnadsläge när man går in i en sådan här fas, säger Lars Björkström.

Hur stora besparingar Emerson gör i samband med varslet vill företaget inte berätta men enligt Lars Björkström handlar det om att anpassa kostnadsläget till den marknad man förväntar sig under den närmaste tiden.


Jonas Ryberg

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)