JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Locket på om Ericsson Microelectronics

Är Ericsson på gång att sälja av mikroelektroniken? Det ryktet har florerat i medierna de senaste dagarna. Ericsson vägrar kommentera uppgifterna.
I måndags publicerade affärstidningen Financial Times nyheten att Ericsson är på väg att sälja dotterbolaget Microelectronics, och att investmentbanken Merrill Lynch fått i uppdrag att hantera en sådan affär. Sedan dess har flera svenska medier återgett uppgifterna, men på Ericsson vägrar man att kommentera ryktena.

- Du kommer inte att få några kommentarer på rykten från oss, vare sig de kommer från Financial Times eller någon annanstans, säger Elisabet Järstrand, informationsansvarig på Ericsson Microelectronics.

- Det ingår i Ericssons strategiska plan att ständigt titta över möjliga samarbeten, säger hon och konstaterar att det har inte hänt något på sistone som motiverar att ryktena sätter fart just nu.

Enligt Financial Times värderas Ericsson Microelectronics till mellan 6,5 och 13 miljarder kronor. Företaget omsätter cirka 5 miljarder kronor om året, har 2500 anställda och tillverkar RF-kretsar, DC-DC-moduler, optoelektronik, chips och moduler till Bluetooth samt en rad kretsar för såväl fast som mobil telekommunikation. Flaggskeppet är halvledarfabriken i Kista, men man har också produktion i Kalifornien, Texas och Kina samt utvecklingscentrum i Kista, USA, Storbritannien och Norge.


Adam Edström

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)