JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
fredag 14 augusti 2020 VECKA 33
Göteborgsföretaget Effpower utvecklar hybridbatterier speciellt lämpade för fordon. Nu får företaget ett tillskott på 120 miljoner kronor. Bland investerarna finns Volvo Technology Transfer, Gylling och Industrifonden, som alla är delägare sedan tidigare.
Effpowers hybridbatteri påstås vara en nyckelkomponent i den satsning som Volvo nu gör på att industrialisera hybridteknik för tunga företag.  

–    Det är framförallt det låga priset i kombination med hög prestanda som lockat oss att satsa på Effpowers teknik, säger Anders Brännström, vd på Volvo Technology Transfer och även ordförande på Effpower i ett pressmeddelande.

Det nya kapitalet ska användas för att sätta upp en industriell process för serieproduktion av Effpowers hybridbilsbatteri samt för att stärka företagets marknads- och försäljningsinsatserna.

Effpower tänker sig att starta serieproduktionen i den österrikiska batteritillverkaren Banners fabrik i Linz. De två företagen har samarbete sedan tidigare och pengarna beräknas räcka för att få igång en serieproduktion. För att stå på helt egna ben räknar företaget dock med att behöva dra in mer kapital.

Det var för sju år sedan som Effpower knoppades av från Chalmers. Volvo Technology Transfer, som är Volvos riskkapitalbolag, och Gylling var med som ägare redan från början, medan Industrifonden kom in år 2003. Den dagsaktuella nyemissionen adderar ytterligare två ägare. Två privatpersoner.

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)