JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Starkt kvartal av Note
Kontraktstillverkaren Note redovisar en rekordomsättning för första kvartalet på 398,6 miljoner kronor. Företaget vände också en förlust från i fjol till ett rörelseresultat på 18,9 miljoner kronor.
Kvartalsrapporten från Note andas optimism. Företaget spår att den europeiska EMS-markanden kommer att växa med 9 procent per år under de kommande tre till fyra åren. Det är industri- och telekomsegmenten som svarar för den största tillväxten.

En annan faktor som eldar på efterfrågan för tillfället är RoHS-driektivet där övergången för de berörda företagen ska vara klar till 1 juli.

Under första kvartalet avvecklade Note Boråsfabriken och den kvarvarande produktionen flyttades till andra fabriker. Företaget påbörjade redan i fjol en flytt av volymprodukter till lågkostnadsländer. Den åtgärden har i kombination med god efterfrågan lett till att företaget gör ett rörelseresultat på 18,9 miljoner kronor för första kvartalet. Det ger en marginal på 4,7 procent vilket är lite lägre än målet som är 6 procent under en knjunkturcykel.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)