JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Saab levererar satellitantenner

Saab Space i Göteborg har fått en order på antennkomponenter till ett nordamerikanskt satellitsystem för mobiltelefoni kallat Mobile Satellite Venture (MSV).
I MSV används en kombination av satelliter och marknät för att ge fullgod täckning. Telefonen ansluts automatiskt till den bästa tillgängliga kanalen beroende på täckningsförhållanden.

Systemets röst och datatjänster kommer inledningsvis att vara tillgängligt över hela Nordamerika inklusive Alaska, Hawaii, Mexico och Karibiska övärlden med hjälp av de två första satelliterna MSV-1 and-2. I framtiden är det möjligt att systemet byggs ut för att täcka även Sydamerika.

Uppskjutningen av de första två satelliterna är planerad till 2009 respektive 2010. Satelliterna blir bland de största och mest kraftfulla som byggts med 11 kW solpanelseffekt och med utfällbara reflektorantenner på L-bandet med 22 meters diameter.

Ordern till Saab Space omfattar 204 antennelement till de fasstyrda gruppantenner som utgör matare till de mycket stora reflektorantennerna på de två första satelliterna.

Beställningen innefattar också tre antenner av två olika typer per satellit för att ta emot telekommandon och sända telemetri på Ka-bandet.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)