JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nya chefer på Kitron
Thomas Löfgren har utsetts till vd för Kitron Sverige, och Stefan Tjust blir vd för företagets verksamhet i Karlskoga. Därtill blir Yvonne Wenzel chef för den fabrik som företaget just nu bygger upp i kinesiska Ningbo.
Sedan 1 mars har den norska kontraktstillverkaren Kitrons svenska verksamhet letts av koncernchefen Jörgen Bredesen, men nu träder han tillbaka och ersätts som sverige-vd av Thomas Löfgren från 1 juli. Denne är idag vd för Kitron Microelectronics i Jönköping, en post han kommer att fortsätta inneha.

Samtidigt utses Stefan Tjust, idag platschef vid fabriken i Karlskoga, till vd för den verksamheten. Även denna vd-roll har Jörgen Bredesen innehaft hittills. Bredesen kommer att fortsätta som styrelseordförande i såväl Kitron AB som i Kitron Microelectronics.

Fabriken i Karlskoga har dragits med problem under våren och bland annat varslat 23 personer (länk).

Till den fabrik som Kitron bygger upp i Ningbo utanför Shanghai i Kina har företaget utsett Yvonne Wenzel till chef. Fabriken är på 4 000 kvadratmeter och ska ha kommit igång med sin första produktion under tredje kvartalet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)