JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Textil bjuder in elektroniken
Vad händer om man blandar elektronik och textil? Vilka nya tillämpningar kan komma fram? De frågorna diskuteras på ett inspirationsseminarium i Borås den 2 september under ledning av Lena Norder från branschorganisationen Svensk Elektronik.
Att integrera elektronik i tyg och på så sätt få fram "smarta" textilier med exempelvis sensorer och annat är ingen ny idé – forskning har pågått under många år. Exempelvis finns det svenska projektet Smart Textiles som fått pengar från Vinnova. Men att säga att det lossnat för dessa tillämpningar vore nog en överdrift.

Nu ska ett seminarium försöka få fart på verksamheten. Den 2 september äger det rum, på tillväxtcentret Espira i Borås. Arrangörer är just Smart Textiles, jämte textil- och modeindustrins samarbetsorganisation Teko och branschföreningen Svensk Elektronik.

– Vi hoppas att det ska bli just ett inspirationsseminarium, säger Lena Norder, vd för Svensk Elektronik och tillika moderator för seminariet.

– Initiativet kom från Espira, som bjöd in oss att delta. Det ska bli jättespännande att se vad som egentligen händer när man häller ner textil och elektronik i samma bytta och blandar om, säger hon.

Några av programpunkterna på seminariet är "Heating and sensing with woven fabric", "Electrical Components integrated in textiles" och "Research activities involving textile sensors". Förutom svenska talare kommer föreläsare även från Schweiz, Tyskland och Spanien.

Anmälan görs här (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)