JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Leasa din ytmonteringslina

Du har alltid de senaste maskinerna och det blir dessutom billigare än att äga. Lockropet kommer från danska Eltraco som satsar på uthyrning av kompletta ytmonteringslinor. Verksamheten har placerats i det nystartade bolaget SMT House med säte i Sverige.
– Idag kan man hyra nästa allting, från bilar och datorer till fastigheter. Så vi tänkte – varför inte ytmonteringslinor?

Så säger Ole Thers som är vd på nystartade SMT House. Förutom den nya verksamheten med leasing tar företaget över handeln med begagnad utrustning från Eltraco. Eltraco fortsätter sälja nya maskiner till ytmonteringslinor liksom förbrukningsmaterial och mjukvara.

SMT House kan skräddarsy lösningar men har också två färdigkonfigurerade standardlinor. Båda är automatiserade med pastatryckare, ytmonteringsmaskin som klarar 20 000 komponenter per timme och en lödugn med kvävgas. Maskinerna kommer från de asiatiska leverantörerna Mirae, Desen och JT. Den dyrare varianten av linan kallad Premium, har dessutom en optisk avsynare (AOI) liksom en reparationsstation.

Leasingkontrakten är på 36 månader och startkostnaden är 20 000 respektive 25 000 euro. Månadskostnaden ligger sedan på 4 995 respektive 6 900 euro. Väljer man att förlänga kontraktet med ytterligare 36 månader sjunker månadskostnaden till 2 995 euro respektive 4 900 euro.

I ett räkneexempel som SMT House ger så sparar man 225 160 euro på på den billigare varianten, kallad Classic, om man hyr på sex år jämfört med att köpa maskinerna.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)