JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Storägare dissar Mips ledning
Processorföretaget Mips största ägare, investmentbolaget Starboard Value, är missnöjd med företagets ledning och tänker nominera sina egna medarbetare till styrelsen.
Starboard är framför allt missnöjt med aktiens kursfall – den har gått ned från över 18 dollar till drygt 5 dollar på mindre än ett år. I ett brev till Mips vd och styrelsemedlemmar säger Starboard att aktien är undervärderad, och att aktieprisets utveckling varit "usel" ända sedan börsintroduktionen 1998.

Som botemedel tänker Starboard på den kommande bolagsstämman inte rösta på de styrelseledamöter som valberedningen föreslagit, utan tänker istället nominera folk ur de egna leden. Starboard äger 9,1 procent av Mips och är därmed företagets störste ägare, enligt tidningen EE Times.

Mips ledning försöker tona ner konflikten.

– Vi har en öppen dialog med Starboard ända sedan vi blev medvetna om att de investerat i företaget. Styrelsen är aktivt involverad i företagets strategi och arbetar på att skapa värde för alla aktieägare, säger bolaget i ett uttalande till EE Times.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)