JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Kraftföretaget ABB öppnar en fabrik för tillverkning av omriktare för solceller i estniska Juri. Samtidigt satsar företaget på ett teknikcenter och en ny solcellsanläggning på samma ort.
Fabriken som ABB just dragit igång ska tillverka så kallade solcellsomriktare, alltså produkter som omvandlar likströmmen från solceller till växelström som sedan kan matas in i det vanliga elnätet. Den årliga kapaciteten hos fabriken är 400 MW, men ABB hävdar att kapaciteten snabbt kan byggas ut när efterfrågan ökar.
 
– Den här satsningen innebär en milstolpe för vårt växande erbjudande inom solkraftsteknik, säger Ulrich Spiesshofer, chef för ABB:s division Discrete Automation and Motion, i ett pressmeddelande.

I anslutning till den nya fabriken har ABB även byggt en solcellsanläggning med en kapacitet på 25 kW, vilket gör den till Estlands största takmonterade solcellsanläggning. Den ska i första hand användas för att testa alla omriktare som tillverkas i fabriken.

Samtidigt öppnar ABB ett teknikcenter på orten.

– Det högteknologiska tillverkningsklustret och den välutbildade arbetskraften i Estland gör landet till en utmärkt tillverkningsbas för ABB, förklarar Ulrich Spiesshofer.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)