JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fortum börjar sälja solpaket

Fortum börjar sälja solpaket

Med hjälp av ett webbverktyg, som förhoppningsvis kommer i gång i dag kan du testa hur lämpat ditt hus är för att drivas med solel. Elbolaget Fortum står bakom tjänsten och erbjuder också färdiga solelspaket.
När Fortum står redo att lansera sitt solcellspaket till alla kunder i Stockholm krånglar webbverktyget.

– Men vi jobbar för fullt med att få igång det. Förhoppningsvis ska det vara klart redan idag, annars kommer det i gång i helgen eller allra senast på måndag, säger Marie Fossum, chef för affärsutveckling på Fortum.

Det Fortum nu lanserar är ett komplett solcellspaket, med solpaneler, växelriktare och annan nödvändig kringutrustning samt leverans och installation. Allt till ett fast pris.

Intressant är att ett eventuellt överskott på el dessutom kan sälja via tjänsten Fortum Egen El som elbolaget nyligen lanserade.

Tanken är att beställningen av solcellspaketet ska kunna göras direkt från webben, med start i det nyss nämnda webbverktyget.

– I verktyget svarar man på frågor om taktyp, taklutning och väderstreck. När det är gjort kan man anmäla intresse för vårt solcellspaket direkt via verktyget. Inom några dagar får man sedan återkoppling på vilken lösning som passar bäst, säger Marie Fossum.

Här ska webbverktyget lanseras inom kort (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)