JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nytt centrallager sänker Kitrons kapitalbindning
Kontraktstillverkaren Kitron ska bygga ett nytt distributionscenter i Lettland, en åtgärd som förväntas sänka kapitalbindningen med åtminstone 100 miljoner norska kronor.
– Det här kommer att vara bra för framtida tillväxt och strategiska investeringar. Vi kommer att dra nytta av lägre kapitalbindning och av kostnadsbesparingar, säger Kitrons ekonomichef Björn Wigström i ett pressmeddelande.

Det är dyrt att ha komponenter på lager samtidigt som det är en nödvändighet för att produktionen ska flyta smärtfritt. Tiotusenkronorsfrågan är hur stort det ska vara?

Kitrons lager har växt de senaste åren och värderades till 377,1 miljoner norska kronor den sista juni i år. Att det växt beror inte på att omsättningen ökat utan att företaget dragit igång fabriker i USA och Kina.

Nu vill företaget banta lagret och ska därför bygga en distributionscentral i anslutning till företagets fabrik i Kaunas, Litauen, för 10 miljoner norska kronor. Investering stöds ekonomiskt av Lettiska myndigheter och distributionscentralen förväntas vara i drift i slutet av nästa år.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)