JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tobii bäst på innovation

Tobii bäst på innovation

Svenska Tobii Technology kan glädja sig åt att vara bäst av Europas 25 hetaste unga teknikföretag. I går fick Tobii priset Innovation Award vid Tech Growth Summit i Berlin.
Tech Growth Summit är ett arrangemang som fokuserar på entreprenörerna och företagsledarna i unga, framgångsrika ICT-företag. Bland sponsorerna finns flera globala riskkapitalbolag, finansföretag och rekryteringskonsulter. (Länk)

För Tobii följer denna utmärkelse på en mycket framgångsrik period, nu senast med en ny produkt för surfplattor i samarbete med stora pc-byggare och Windows 8-partners. (Länk till Elektroniktidningenartikel)

– Det är en sann ära att bli uppmärksammad för Tobiis banbrytande innovationer. Innovation är centralt i allt vi gör på Tobii och upprätthålla ett entreprenöriellt perspektiv är en viktig del av vår kultur och dagliga verksamhet, säger John Elvesjö, CTO och vice VD på Tobii Technology, i ett presmeddelande.

Juryn säger att Tobii uppmärksammas för att framgångsrikt revolutionera eyetracking, en teknik som i allt större utsträckning används som standard inom forskning och användartester och i kommunikationslösningar för personer med rörelsehinder, samt för att bana väg för en ny era av användargränssnitt för konsumentdatorer.

Eye tracking-tekniken gör att datorn kan avgöra exakt var man tittar på skärmen och styrs utan att man behöver använda tangentbord eller peta på en tryckkänslig skärm.

Tobii Technology grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Tobii har dotterbolag i USA, Tyskland, Norge, Japan och Kina.

På bilden syns Tobiis tre grundare Mårten Skogö, John Elvesjö och Henrik Eskilsson. Alla är kvar i bolaget idag.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)