JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Drönare bär mat på restaurang

Drönare bär mat på restaurang

 Propellerdrönare från Infinium Robotics har anställts för att flyga matbrickor från kocken till servitörerna i restaurangkedjan Timbre i Singapore.
Drönarna bär inte mat och dryck ända fram till gästens bord. Den sista sträckan ta kyparen hand om.

Det är oklart om arrangemanget mest är en gimmick eller fyller en praktisk nytta. Kedjan hoppas i alla fall att tekniken ska locka besökare. Det ska vara värt en sjusiffrig investering i drönartekniken på de fem platser som ingår i musikpubkedjan Timbre.

En nytta är att kontakten mellan kypare och reastaurangbesökare blir större, eftersom kyparen inte behöver försvinna in i köket för att hämta maten.

Drönarna är autonoma och manövrera undan från både fasta och rörliga hinder. Leverantören Infinium Robotics är också singaporiansk.

Enligt BBC finns ett underskott på kypare i den singaporeanska restaurangbranschen – det är enligt BBC inte ett jobb som singaporianska ungdomar är intresserade av.

Andra tillämpningar som Infinium rekommenderar för sina drönare är brandbekämpning, patrullering av pipelines, säkerhetsövervakning, inventering – och i formationsflygning som ett alternativ till fyrverkerier.
 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)