JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tobii tittar på VR
Tobii tittar på VR
Ögonföljning kan användas till mycket mer än att ersätta datorns tangentbord eller studera hur bra en annons är utformad. Ett framtida tillämpningsområde skulle kunna vara virtual reality och Tobii har inlett ett samarbete med likaledes svenska Starbreeze.
– Betydande utveckling och innovation återstår fortfarande innan eyetracking är redo för storskalig implementering inom VR, men vi har ett långsiktigt perspektiv på satsningen. Vi är öppna för samarbeten och bjuder in alla som vill – tillverkare av VR-headsets, spel- och filmstudior, chiptillverkare och andra – att vara med på en spännande resa framåt, säger affärsområdeschefen Oscar Werner i ett pressmeddelande.

Ett tidigt steg i detta är ett samarbete med spelutvecklaren Starbreeze som syftar till att integrera Tobiis teknologi deras kommande StarVR headsets.

Hög precision, kort responstid, låg kostnad samt tillförlitlig spårning av pupillposition och blickpunkt är några av de fördelar som ögonföljningen kan leverera. Processningen kan antingen göras i en asic eller med en processor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)