JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 50 miljoner till AI-kompetens

Forskningssatsningen Wasp AI – Wallenbergsstiftelsens satsning på AI – knyts närmare det tekniska universitetet i Singapore, NTU, som anser vara ett av de ledande i världen inom AI. Stiftelsen donerade i somras 50 miljoner kronor till NTU, så att 25 unga forskare från världens alla hörn kan studera i Singapore under ett år och sedan lika länge i Sverige.

– Samarbetet med Singapore och NTU, som är ett av de ledande universiteten i världen inom Wasp:s forskningsområden, är oerhört värdefullt, säger Mille Millnert, ordförande i Wasp i ett pressmeddelande och tillägger:

– Genom utbytet kommer internationellt ledande unga forskare att tillbringa tid i Sverige och skapa starka länkar mellan forskningen i Singapore och Sverige

Programmet har fått namnet The Wallenberg-NTU Presidential Postdoctoral Fellowships. Inom det ska unga lovande forskare från hela världen få finansiering i ett år vid Nanyang Technological University, NTU, i Singapore. Därefter får de även ett år vid något av de fem svenska universitet som är engagerade i Wasp AI alternativt hos någon av Wasps svenska industripartners.

Satsningen har en total budget på cirka 80 miljoner kronor. Dels de 50 miljoner kronor som Knut och Alice Wallenbergs stiftelse donerar till NTU, dels medel från Wasp för det andra året då de unga forskarna ska vara verksamma i Sverige.

Under fem år kommer upp till fem så kallade Wallenberg-NTU Presidential Postdoctoral Fellowships all delas ut. Då ingår enligt pressmeddelandet lön samt ett rejält tilltaget forskningsanslag.

 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)