JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Tyska IBC Solar AG etablerar försäljning i Sverige i samarbete med installatören Solkompaniet. De två företagen spår en boom för solceller på svenska tak.

Det nya svenska grossistbolaget heter IBC Solar AB och riktar sig till lokala installatörer som installerar solceller på villor och mindre företagsbyggnader. 

Sverige får idag bara en promille av sin elenergi från solceller. Men vi står inför en dramatisk tillväxt, tror Solkompaniet. 

Den kommer främst att ske på hustak. Och de som kommer att bygga är lokala och regionala företag. Dem vill IBC nu leverera till. Det finns idag 200 sådana företag och de blir ytterligare 5–10 varje månad.

I fjol passerades en miljard i omsättning för solcellsteknik i Sverige. Under 2018 spår Solkompaniet att det kommer att ske 10 000 villainstallationer.

IBC förväntar sig därefter en kommande årlig tillväxt i Sverige med 50 procent.  Anledningarna är flera.

Priset på solceller har fallit dramatiskt. I januari 2018 höjdes investeringsstödet till villaägare till 30 procent. Sedan denna månad behövs i Sverige inget bygglov för solceller som följer byggnadens form.

Axel
Alm

– Solel till villor kommer att ha samma utveckling som värmepumpar hade för tio år sedan, säger Axel Alm, vd för IBC Solar AB och även försäljningschef på Solkompaniet.

Solkompaniet beskriver sig om marknadsledare på solceller till företag i Sverige. Företaget ska ha byggt 20 procent av den installerade effekten i större solelanläggningar i Sverige. 

IBC Solar AG grundades 1982 och är verksamt på fyra kontinenter.

Tyskland får nio procent av sin elenergi från solceller och där är IBC Solar den största leverantören. Företaget levererar även teknik för energilager och elbilsladdning.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)