JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tobii kan följa ögat i solsken

Tobii Dynavox har släppt världens första eyetracker som fungerar utomhus, även i starkt solljus. Med den ska en person med funktionsnedsättning få frihet att kunna styra en dator eller surfplatta med bara sina ögon oavsett var hen är.

– Vi vill ge våra användare möjligheten att kommunicera på sina egna villkor. Med nya PCEye kan användaren surfa, prata med vänner eller familj oavsett var de befinner sig och själv välja från vilken typ av enhet, sa Fredrik Ruben, vd på Tobii Dynavox i ett pressmeddelande.

Tobii Dynavox är det affärsområde inom Tobii som tar fram lösningar till individer med olika funktionsnedsättningar. Den nya lösningen bygger på Tobiis senaste eyetrackingplattform och är den första med stöd för att användas utomhus. Den är utvecklad för personer med diagnoser som exempelvis ALS eller CP.

PCEye kan antingen monteras med det fästet för bildskärmar som följer med eller med en liten enhet, PCEye Bracket, som passar surfplattor. Likaså finns ett stabilare fäste för anslutning till stationära bildskärmar-

Den har stöd för skärmstorlekar upp till 27 tum samt USB-C-anslutning för surfplattor.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)