JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise

Är du värd Sveriges största innovationspriser, Skapa-priset eller Skapa-talang? Eller känner du någon som borde vinna i år? Då är det dags att nominera din favorit. Nomineringen måste vara inne senast den sista maj.

Stiftelsen Skapa har delat ut pris till minne av uppfinnaren Alfred Nobel sedan 1986, alltså i 35 år. Syftet är att ge stöd åt innovatörer, så att de kan utveckla sina uppfinningar till produkter och tjänster.

Det går att ansöka till två priser: Skapa-priset, på 550 000 kronor, och Skapa-talang för unga innovatörer, på 250 000 kronor. Det senare priset vänder sig till personer som är upp till 30 år, och priset kan delas på högst tre personer.

Till detta kommer 24 länsfinalister som i båda kategorier får 10 000 kronor vardera samt diplom. Här är det Agne Johanssons Minnesfond som står bakom prissumman och diplom till Skapa-prisets deltagare, medan Stiftelsen Skapa står motsvarande inom talang-priset. Även lokala prissummor kan tillkomma.

Likt tidigare går det att nominera sig själv, eller någon annan.

Förra året fick Karl Bäckström ta emot det stora Skapa-priset för sitt system Enerbox, som analyserar och styr elsystem med hjälp av AI (länk).

Här kan du ansöka hos Stiftelsen Skapa (länk), som sedan skickar din ansökan vidare till länsjuryn i ditt län. Sista ansökningsdagen är den 31 maj 2021.

Bakom Stiftelsen Skapa står Stockholmsmässan och Svenska Uppfinnareföreningen med stöd av Almi Företagspartner, Vinnova, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)