JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Försäljningen lyfter för Swegan

Med den nya fabriken i drift har Linköpingsbaserade Swegan fått fart på försäljningen av sina epitaxiella wafers baserade på galliumnitrid-på-kiselkarbid. Orderingången ökade med 100 procent under första halvåret vilket motsvarar 17 miljoner kronor.

– Idag firar vi tre betydande milstolpar som signalerar Swegans övergång från ett renodlat FoU-företag till en betydande global halvledartillverkare, säger företagets vd Jr-Tai Chen i ett pressmeddelande.

Företaget har skrivit tre ramavtal med icke namngivna aktörer inom telekom- och försvarssektorernaför sina epitaxiella wafers i Quanfine-familjen. Skivorna har kvalificerats av en icke namngiven komponenttillverkare.

En av dessa kunder är rimligen sydkoreanska RFHIC som investerade en ospecificerad summa i Swegan i våras. RFHIC utvecklar rf-komponenter för kommunikations- och försvarsområdet.

Swegan flyttade in i sitt nya renrum förra sommaren och har en process kallad Quanfine för galliumnitrid på kiselkarbidskivor. Lagret uppges vara en tiondel så tjockt som konkurrenternas. Dessutom behövs inget mellanskikt (buffertlager) vilket ökar högfrekvensprestandan, minskar mängden defekter och förbättrar kylegenskaperna.

För kunderna innebär det högre verkningsgrad hos de färdiga komponenterna. En annan fördel med att göra galliumnitridlagret tunnare är att det går snabbare att tillverka skivorna, vilket sänker kostnaden.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)