JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Obducats stororder ifrågasatt
För två år sedan fick det skånska nanoimprintbolaget Obducat sin största order någonsin, värd 36 miljoner. Men någon affär har det inte blivit hittills. Enligt Sydsvenskan har ordern tagits bort, men enligt företaget är den bara försenad.
Enligt sydsvenskan.se har Obducats största order genom historien, värd 36 miljoner kronor och option på ytterligare ett köp värt 30 miljoner kronor, tagits bort ur företagets senaste delårsrapport. Tidningen hävdar att leveransen, som ursprungligen skulle skett våren 2009, skjutits på framtiden gång på gång för att nu slutgiltigt tagits bort.

Obducats vd Lars Tilly tillbakavisar dock uppgifterna och menar att ordern finns kvar.


Lars Tilly
– Introduktionen på marknaden kommer att förskjutas ett par år framåt. Men vi har kvar ordern och fortsätter dialogen och utvecklingsarbetet med kunden, säger han till sydsvenskan.se.

Kunden är i hårddiskbranschen, och enligt Lars Tilly finns ingen konsensus i den branschen för vilken teknik som ska användas framöver.

– Det finns en ganska stark branschorganisation inom hårddiskbranschen och där har man gemensamt bestämt sig för att man kommer att hoppa över en teknikgeneration och gå direkt på en mer avancerad mönstringsgeneration, säger han till sydsvenskan.se och tillägger att det fortfarande kan bli så att branschen satsar på Obducats teknik om ett par år.

Trots att bolaget drabbats ekonomiskt av händelserna räknar Lars Tilly med att företaget kommer att klara ekonomin genom att öka försäljningen.

– Vi arbetar med ett tiotal kundprojekt som är ganska långt gångna. Planen är att realisera dem och kapitalisera på dem. Gör vi det har vi en mycket god utgångspunkt för att klara vår fortlevnad, säger han till sydsvenskan.se.

Obducat omsatte ifjol 51,6 miljoner kronor och gjorde ett resultat före skatt på minus 52,1 miljoner kronor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)